Principalele cursuri in asigurari

Formular de inscriere

CUI SE ADRESEAZA

Academia All in one learning iti ofera diferite cursuri pe care sa le ai in vedere pentru dezvoltarea ta continua. Tinand cont de experienta ta in domeniu, de structura portofoliului tau de clienti, precum si de planul de dezvoltare in cariera pe care il ai in vedere vei putea alege din mai multe categorii de cursuri.

TEMATICA

Daca doresti sa iti imbunatatesti cunostintele de specialitate legate de produsele de asigurare sau daca vrei sa iti cresti portofoliul de clienti, atunci te poti orienta spre cursurile ce urmaresc acest obiectiv. Poti avea in vedere urmatoarele teme:

  • Asigurari de viata si generale – aprofundarea informatiilor specifice ce tin de diferite tipuri de asigurari intermediate;
  • Metode de prospectare – cunoasterea si intelegerea diferitelor metode de prospectare pe care le poti folosi pentru a-ti creste portofoliul de clienti precum si gestionarea cat mai eficienta a acestuia si a produselor oferite clientilor prin identificarea cat mai precisa a nevoilor si oferirea de solutii potrivite lor;
  • Tehnici de vanzare – invatarea a diferite tehnici de vanzare, precum cele de cross-selling si up-selling cu ajutorul carora sa iti cresti volumul de vanzare;
  • Servicii post-vanzare – intelegerea procesului de comunicare cu clientii si aprofundarea unor metode ce pot fi utilizate pentru a administra cat mai bine contractele de asigurare incheiate dar si modalitati de inregistrarea a reclamatiilor si de gestionare a conflictelor;
  • Coordonarea echipei – cunoasterea diferitelor modalitati si tehnici de coordonare, motivare, comunicare eficienta, sustinere si verificare a echipei de vanzare si a celei administrative.

In cazul in care doresti sa te specializezi, sau ai identificat o nevoie/ solicitare a pietei pentru un anumit produs de asigurare poti alege sa obtii creditele anuale necesare prin inscrierea la urmatoarele cursuri specifice domeniului asigurarilor:

  • Asigurari viata – parcurgerea notiunilor generale si a conceptelor fundamentale legate de asigurarile de viata si de terminologia specifica acestui domeniu, intelegerea tipurilor de produse existente si dezvoltarea capacitatii de a le adapta profilului de risc al asiguratului;
  • Asigurari de sanatate – cunoasterea aspectelor fundamentale legate de asigurarile de sanatate, identificarea si aprofundarea tipurilor de produse existente pe baza analizei caracteristicilor si nevoilor clientilor;
  • Asigurari generale – analiza tipurilor de asigurari generale precum cele de locuinte si bunuri, auto, sanatate, de raspundere civila si a altor tipuri de asigurari si sedimentarea acestor cunostinte acumulate;
  • Asigurari auto – identificarea tipurilor de asigurari auto existente si clarificarea diferentelor dintre ele pe baza caracteristicilor specifice acestora si adaptarea produsului in functie de nevoile clientilor.

Intrebari frecvente

1. Cum se organizeaza cursurile?

Academia All in one learning organizeaza cursuri atat in sistem online cat si fizic, in functie de numarul si locatia persoanelor inscrise.

2. Care este modalitatea de inscriere la cursuri?

Pentru inscrierea la cursuri te rog sa ne contactezi prin e-mail la: office@allinonelearning.ro pentru a-ti furniza detalii specifice, aferente cursului pe care doresti sa il urmezi. Pentru a te putea contacta cat mai repede avem nevoie de cateva date de inscriere: numele si prenumele, numar de telefon mobil si o adresa de e-mail la care sa te putem contacta pentru a-ti transmite informatii suplimentare.

3. Cine poate participa la cursurile de formare profesionala in domeniul asigurarilor?

Fie persoanele care doresc sa isi inceapa cariera in domeniul distributiei de asigurari, fie cei care sunt deja in domeniu si doresc sa isi imbunatateasca cunostintele si sa se dezvolte mai departe in cariera fie prin acumularea de cunostinte suplimentare de specialitate sau sa se devina buni manageri.

4. Care sunt conditiile si documentele necesare pentru inscrierea la cursurile de pregatire profesionala initiala?

In vederea participarii la cursurile de calificare in asigurari este necesar sa fi absolvent de liceu, fiind necesara transmiterea unei copii a ultimei diplome de studii si al actului de identitate. In cazul in care numele a fost schimbat in urma casatoriei este necesara si transmiterea certificatului de casatorie.

5. Care este data limita pentru obtinere a creditelor anuale?

Pentru mentinerea calitatii de distribuitor in asigurari este necesar ca pana cel tarziu in 31 decembrie a fiecarui an sa obtii cel putin 20 de credite aferente programelor de pregatire continua. Persoanele care detin un certificat de absolvire in vigoare, parcurg in fiecare an calendaristic forme de pregatire profesionala continua prin care acumuleaza credite de formare profesionala. Formele de pregatire profesionala continua asigura mentinerea, imbunatatirea si dezvoltarea cunostintelor si competentelor profesionale privind distributia de asigurari. In cazul persoanelor care au obtinut certificatul de pregatire profesionala initiala/ certificatul de competente, creditele de formare profesionala sunt acumulate incepand cu anul calendaristic urmator celui in care a fost obtinut.

6. Ce trebuie sa cuprinda dosarul de examinare ISF?

Pentru a te inscrie la examenul organizat de ISF in vederea obtinerii certificatului de distribuitor in asigurari (pregatire profesionala initiala) iti sunt necesare urmatoarele documente:
• Cerere de inscriere la examen;
• Copie dupa cartea de identitate in termen de valabilitate;
• Copie a diplomei de studii (bacalaureat sau licenta);
• Lista cu tabelul Anexa Inscriere Examen ISF/ASF;
• Dovada platii taxei de examinare ISF/ASF;
• Adeverinta de finalizare a cursului de pregatire initiala.

Pentru a te inscrie la examenul organizat de ISF pentru pregatirea profesionala continua iti sunt necesare urmatoarele documente:
• Cerere de inscriere la examen;
• Copie dupa cartea de identitate in termen de valabilitate;
• Dovada platii taxei de examinare ISF/ASF.