Pregatire profesionala initiala a distribuitorilor de asigurari

Formular de inscriere

CUI SE ADRESEAZA

Pentru a putea activa ca distribuitor de asigurari ai nevoie de un curs de pregatire profesionala in acest domeniu. Iar noi, academia All in one learning suntem alaturi de tine, punandu-ti la dispozitie acest curs.

TEMATICA

Tematica abordata urmareste sa puna bazele conceptelor fundamentale din domeniul asigurarilor. Dupa ce ai parcurs continutul vei dobandi cunostinte si informatii referitoare la:

  • Cadrul legislativ specific activitatii de distributie de asigurari, inclusiv protectia datelor cu caracter personal si prevenirea si combaterea spalarii banilor;
  • Notiunile de baza din domeniul asigurarilor: notiunea de risc si acoperirea riscurilor, principalele categorii de produse de asigurare, etc;
  • Principiile fundamentale ale comunicarii si negocierii in afaceri si aspecte ce tin de etica profesionala;
  • Elementele principale ale tehnicilor de vanzare specifice domeniului asigurarilor.

INFORMATII SUPLIMENTARE

Acest curs de pregatire profesionala initiala cuprinde doua module, unul teoretic, ce cuprinde 30 ore si unul practic de 15 ore. Dupa finalizarea cursului te vei putea inscrie la examenul organizat de Institul de Studii Financiare, pentru a obtine certificatul de absolvire, stabilit conform Normei ASF.

Intrebari frecvente

1. Cum se organizeaza cursurile?

Academia All in one learning organizeaza cursuri atat in sistem online cat si fizic, in functie de numarul si locatia persoanelor inscrise.

2. Care este modalitatea de inscriere la cursuri?

Pentru inscrierea la cursuri te rog sa ne contactezi prin e-mail la: office@allinonelearning.ro pentru a-ti furniza detalii specifice, aferente cursului pe care doresti sa il urmezi. Pentru a te putea contacta cat mai repede avem nevoie de cateva date de inscriere: numele si prenumele, numar de telefon mobil si o adresa de e-mail la care sa te putem contacta pentru a-ti transmite informatii suplimentare.

3. Cine poate participa la cursurile de formare profesionala in domeniul asigurarilor?

Fie persoanele care doresc sa isi inceapa cariera in domeniul distributiei de asigurari, fie cei care sunt deja in domeniu si doresc sa isi imbunatateasca cunostintele si sa se dezvolte mai departe in cariera fie prin acumularea de cunostinte suplimentare de specialitate sau sa se devina buni manageri.

4. Care sunt conditiile si documentele necesare pentru inscrierea la cursurile de pregatire profesionala initiala?

In vederea participarii la cursurile de calificare in asigurari este necesar sa fi absolvent de liceu, fiind necesara transmiterea unei copii a ultimei diplome de studii si al actului de identitate. In cazul in care numele a fost schimbat in urma casatoriei este necesara si transmiterea certificatului de casatorie.

5. Care este data limita pentru obtinere a creditelor anuale?

Pentru mentinerea calitatii de distribuitor in asigurari este necesar ca pana cel tarziu in 31 decembrie a fiecarui an sa obtii cel putin 20 de credite aferente programelor de pregatire continua. Persoanele care detin un certificat de absolvire in vigoare, parcurg in fiecare an calendaristic forme de pregatire profesionala continua prin care acumuleaza credite de formare profesionala. Formele de pregatire profesionala continua asigura mentinerea, imbunatatirea si dezvoltarea cunostintelor si competentelor profesionale privind distributia de asigurari. In cazul persoanelor care au obtinut certificatul de pregatire profesionala initiala/ certificatul de competente, creditele de formare profesionala sunt acumulate incepand cu anul calendaristic urmator celui in care a fost obtinut.

6. Ce trebuie sa cuprinda dosarul de examinare ISF?

Pentru a te inscrie la examenul organizat de ISF in vederea obtinerii certificatului de distribuitor in asigurari (pregatire profesionala initiala) iti sunt necesare urmatoarele documente:
• Cerere de inscriere la examen;
• Copie dupa cartea de identitate in termen de valabilitate;
• Copie a diplomei de studii (bacalaureat sau licenta);
• Lista cu tabelul Anexa Inscriere Examen ISF/ASF;
• Dovada platii taxei de examinare ISF/ASF;
• Adeverinta de finalizare a cursului de pregatire initiala.

Pentru a te inscrie la examenul organizat de ISF pentru pregatirea profesionala continua iti sunt necesare urmatoarele documente:
• Cerere de inscriere la examen;
• Copie dupa cartea de identitate in termen de valabilitate;
• Dovada platii taxei de examinare ISF/ASF.