Pregatire profesionala initiala a conducatorilor si conducatorilor executivi

Formular de inscriere

CUI SE ADRESEAZA

In calitate de conducator executiv al unui broker de asigurare si/ sau de reasigurare sau al unui asistent in brokeraj persoana juridica, vei avea acces atat la informatiile de baza din domeniul asigurarilor cat si la cele specifice, de management, necesare organizarii si conducerii activitatii de distributie. Academia All in one learning iti ofera posibilitatea de a participa la acest curs si de a-ti insusii notiuni suplimentare, atat de importante si de necesare pentru desfasurarea optima a activitatii tale.

TEMATICA

Cursul de pregatire initiala pentru conducatori/conducatori executivi urmareste sa atinga mai multe obiective specifice printre care si:

  • Cunoasterea atat a legislatiei nationale cat si a celei Europene din domeniul asigurarilor si/ sau reasigurarilor precum si a implicatiilor ce pot aparea in urma implementarii unor legi specifice;
  • Intelegerea, aprofundarea si dobandirea principiilor generale ce tin de activitatile din domeniul asigurarilor, cunoasterea vocabularului specific produselor de asigurare si reasigurare si a liniilor de activitate;
  • Dobandirea cunostintelor ce tin atat de principiile de etica profesionala cat si de distributia produselor de asigurare si reasigurare;
  • Intelegerea prevederilor legale privind protectia datelor cu caracter personal, precum si cele legate de prevenirea si de combaterea spalarii banilor;
  • Aprofundarea notiunilor de baza ce tin de managementul resurselor umane si cel organizational;
  • Cunoasterea si capacitatea de a aplica notiunile fundamentale privind managementul financiar si contabil din domeniul asigurarilor.

INFORMATII SUPLIMENTARE

Pentru a te putea inscrie la examenul final trebuie sa parcurgi toate materialele din fiecare modul (teoretic si practic) in cel putin 45 ore, conform timpului minim stabilit de Norma ASF.

Intrebari frecvente

1. Cum se organizeaza cursurile?

Academia All in one learning organizeaza cursuri atat in sistem online cat si fizic, in functie de numarul si locatia persoanelor inscrise.

2. Care este modalitatea de inscriere la cursuri?

Pentru inscrierea la cursuri te rog sa ne contactezi prin e-mail la: office@allinonelearning.ro pentru a-ti furniza detalii specifice, aferente cursului pe care doresti sa il urmezi. Pentru a te putea contacta cat mai repede avem nevoie de cateva date de inscriere: numele si prenumele, numar de telefon mobil si o adresa de e-mail la care sa te putem contacta pentru a-ti transmite informatii suplimentare.

3. Cine poate participa la cursurile de formare profesionala in domeniul asigurarilor?

Fie persoanele care doresc sa isi inceapa cariera in domeniul distributiei de asigurari, fie cei care sunt deja in domeniu si doresc sa isi imbunatateasca cunostintele si sa se dezvolte mai departe in cariera fie prin acumularea de cunostinte suplimentare de specialitate sau sa se devina buni manageri.

4. Care sunt conditiile si documentele necesare pentru inscrierea la cursurile de pregatire profesionala initiala?

In vederea participarii la cursurile de calificare in asigurari este necesar sa fi absolvent de liceu, fiind necesara transmiterea unei copii a ultimei diplome de studii si al actului de identitate. In cazul in care numele a fost schimbat in urma casatoriei este necesara si transmiterea certificatului de casatorie.

5. Care este data limita pentru obtinere a creditelor anuale?

Pentru mentinerea calitatii de distribuitor in asigurari este necesar ca pana cel tarziu in 31 decembrie a fiecarui an sa obtii cel putin 20 de credite aferente programelor de pregatire continua. Persoanele care detin un certificat de absolvire in vigoare, parcurg in fiecare an calendaristic forme de pregatire profesionala continua prin care acumuleaza credite de formare profesionala. Formele de pregatire profesionala continua asigura mentinerea, imbunatatirea si dezvoltarea cunostintelor si competentelor profesionale privind distributia de asigurari. In cazul persoanelor care au obtinut certificatul de pregatire profesionala initiala/ certificatul de competente, creditele de formare profesionala sunt acumulate incepand cu anul calendaristic urmator celui in care a fost obtinut.

6. Ce trebuie sa cuprinda dosarul de examinare ISF?

Pentru a te inscrie la examenul organizat de ISF in vederea obtinerii certificatului de distribuitor in asigurari (pregatire profesionala initiala) iti sunt necesare urmatoarele documente:
• Cerere de inscriere la examen;
• Copie dupa cartea de identitate in termen de valabilitate;
• Copie a diplomei de studii (bacalaureat sau licenta);
• Lista cu tabelul Anexa Inscriere Examen ISF/ASF;
• Dovada platii taxei de examinare ISF/ASF;
• Adeverinta de finalizare a cursului de pregatire initiala.

Pentru a te inscrie la examenul organizat de ISF pentru pregatirea profesionala continua iti sunt necesare urmatoarele documente:
• Cerere de inscriere la examen;
• Copie dupa cartea de identitate in termen de valabilitate;
• Dovada platii taxei de examinare ISF/ASF.