Formare profesionala in asigurari

Pregatire profesionala initiala

Academia All in one learning iti ofera posibilitatea de a participa la diferite cursuri de pregatire profesionala initiala. Programa de cursuri respecta prevederile normelor Autoritatii de Supraveghere Financiara, referitoare la pregatirea profesionala si calificarea persoanelor care doresc sa activeze in domeniul distributiei asigurarilor. Fie ca doresti sa iti incepi cariera si sa devii distribuitor de asigurari sau daca ai oportunitatea de a activa in viitor intr-o pozitie de conducere, noi iti punem la dispozitie cursuri specializate, care te vor ajuta sa-ti dezvolti si sa-ti imbunatatesti cunostintele de specialitate. Inscriindu-te la cursurile noastre vei beneficia de accesul pe platforma online, unde vei gasi informatii si materiale de studiu mereu actualizate pe care le vei putea parcurge in ritmul propriu. Suplimentar, vei avea posibilitatea de a te verifica periodic cu ajutorul testelor existente si astfel vei sti care este nivelul de cunostinte dobandit si care sunt notiunile care necesita aprofundare.

Pregatire profesionala continua – Credite de formare profesionala

Tinand cont de evolutia tehnologica continua si de modificarile constante care au loc odata cu aceasta, de dinamica modificarilor legislative si de cresterea nivelului de responsabilitate financiara, este necesara atat din punct de vedere legal, cat si practic, o pregatirea profesionala continua care sa includa actualizarea, aprofundarea si imbunatatirea permanenta a cunostintelor profesionale specifice activitatii desfasurate in domeniul asigurarilor. Academia All in one learning te ajuta ca prin aceasta pregatire continua sa iti cresti nivelul de pregatire si sa devii un expert in domeniul asigurarilor. Modul in care am structurat cursurile si am creat materialele iti va mentine motivatia de a te dezvolta si implini atat din punct de vedere profesional cat si personal. Astfel iti vei putea atinge obiectivele stabilite, fiind mereu la curent cu cele mai noi informatii si modificari din domeniu. Inscrie-te la cursurile noastre si vei beneficia de accesul pe platforma online, unde vei gasi informatii si materiale de studiu mereu actualizate pe care le vei putea parcurge in ritmul propriu. Specialistii nostri vor fi alaturi de tine pe intreg parcursul cursului pentru a-ti raspunde la intrebari.

Pentru a putea activa in domeniul asigurarilor, distribuitorul de asigurari trebuie sa efectueze anual, pana cel tarziu la data de 31 decembrie a fiecarui an calendaristic 15 ore orele de pregatire profesionala, echivalentul a 20 de credite de formare profesionala continua. Acumularea anuala a acestor credite se realizeaza prin recunoasterea rezultatelor invatarii in diferite contexte, acestea putand fi atat formale cat si non-formale si informale. Creditele de formare profesionala pot fi dobandite cel mai adesea prin inscrierea si participarea la diferite cursuri, care au rolul de aprofundare si dezvoltare a cunostintelor din domeniu. Inscrie-te la cursurile noastre pentru a beneficia de formare profesionala continua.

Astfel, mentinerea calitatii de distribuitor in asigurari presupune indeplinirea cumulativa a urmatoarelor cerinte:

  • Acumularea anuala, pana cel tarziu la data de 31 decembrie a fiecarui an calendaristic, a cel putin 20 de credite, aferente formelor de pregatire profesionala continua;
  • Absolvirea la perioade succesive de 3 ani calculate de la data obtinerii certificatului anterior, a examenului de pregatire profesionala continua organizat de ISF.

Principalele cursuri in asigurari

Academia All in one learning iti ofera diferite cursuri pe care sa le ai in vedere pentru dezvoltarea ta continua. Tinand cont de experienta ta in domeniu, de structura portofoliului tau de clienti, precum si de planul de dezvoltare in cariera pe care il ai in vedere vei putea alege din mai multe categorii de cursuri.

Cursuri de management

Pentru a fi un bun manager, trebuie sa ai un plan de lucru bine definit, sa coordonezi eficient membrii echipei/ echipelor tale, sa ii sprijini si sa ii formezi astfel incat atat ei individual cat si ca echipa sa isi atinga obiectivele stabilite si sa continue sa se pregateasca si sa se dezvolte.

Coaching

Procesul de management presupune imbinarea activitatilor de conducere ale managerilor legate de cunostinte, aptitudini si abilitati, creand obiceiuri de lucru care conduc la realizarea obiectivelor pe termen mediu si lung. Academia All in one learning te sustine si in calitatea ta de manager in domeniul asigurarilor si te ajuta sa te adaptezi la mediul economic aflat in continua schimbare.

Intrebari frecvente

1. Cum se organizeaza cursurile?

Academia All in one learning organizeaza cursuri atat in sistem online cat si fizic, in functie de numarul si locatia persoanelor inscrise.

2. Care este modalitatea de inscriere la cursuri?

Pentru inscrierea la cursuri te rog sa ne contactezi prin e-mail la: office@allinonelearning.ro pentru a-ti furniza detalii specifice, aferente cursului pe care doresti sa il urmezi. Pentru a te putea contacta cat mai repede avem nevoie de cateva date de inscriere: numele si prenumele, numar de telefon mobil si o adresa de e-mail la care sa te putem contacta pentru a-ti transmite informatii suplimentare.

3. Cine poate participa la cursurile de formare profesionala in domeniul asigurarilor?

Fie persoanele care doresc sa isi inceapa cariera in domeniul distributiei de asigurari, fie cei care sunt deja in domeniu si doresc sa isi imbunatateasca cunostintele si sa se dezvolte mai departe in cariera fie prin acumularea de cunostinte suplimentare de specialitate sau sa se devina buni manageri.

4. Care sunt conditiile si documentele necesare pentru inscrierea la cursurile de pregatire profesionala initiala?

In vederea participarii la cursurile de calificare in asigurari este necesar sa fi absolvent de liceu, fiind necesara transmiterea unei copii a ultimei diplome de studii si al actului de identitate. In cazul in care numele a fost schimbat in urma casatoriei este necesara si transmiterea certificatului de casatorie.

5. Care este data limita pentru obtinere a creditelor anuale?

Pentru mentinerea calitatii de distribuitor in asigurari este necesar ca pana cel tarziu in 31 decembrie a fiecarui an sa obtii cel putin 20 de credite aferente programelor de pregatire continua. Persoanele care detin un certificat de absolvire in vigoare, parcurg in fiecare an calendaristic forme de pregatire profesionala continua prin care acumuleaza credite de formare profesionala. Formele de pregatire profesionala continua asigura mentinerea, imbunatatirea si dezvoltarea cunostintelor si competentelor profesionale privind distributia de asigurari. In cazul persoanelor care au obtinut certificatul de pregatire profesionala initiala/ certificatul de competente, creditele de formare profesionala sunt acumulate incepand cu anul calendaristic urmator celui in care a fost obtinut.

6. Ce trebuie sa cuprinda dosarul de examinare ISF?

Pentru a te inscrie la examenul organizat de ISF in vederea obtinerii certificatului de distribuitor in asigurari (pregatire profesionala initiala) iti sunt necesare urmatoarele documente:
• Cerere de inscriere la examen;
• Copie dupa cartea de identitate in termen de valabilitate;
• Copie a diplomei de studii (bacalaureat sau licenta);
• Lista cu tabelul Anexa Inscriere Examen ISF/ASF;
• Dovada platii taxei de examinare ISF/ASF;
• Adeverinta de finalizare a cursului de pregatire initiala.

Pentru a te inscrie la examenul organizat de ISF pentru pregatirea profesionala continua iti sunt necesare urmatoarele documente:
• Cerere de inscriere la examen;
• Copie dupa cartea de identitate in termen de valabilitate;
• Dovada platii taxei de examinare ISF/ASF.